Wednesday, November 11, 2009

"Sinopsis Bleach Episod 245"

hai sume...
erm..bru je lps tgk anime bleach yg latest...siap donlod lg..mmg best..
Skrg ni Kuchiki Byakuya berjaye larikan diri dari Kenpanchi. Bukan die takut ngan Kenpanchi cme dier xnk lawan jer. Die maleh nak abihkan mse layan Kenpanchi tuh,,banyok lg keje die nk wat..ye la..die kan antara yang terkuat kat Soul Society tu,,stakat Kenpanchi tue pe lah sgt.. Soi Fon lak dah setel ngan pedang die si Sumezubachi,,die gune teknik yg Yoruichi ajo kat die tuk lawan teknik die sendiri..erm..n last skali Yoruichi dah jmpe kat mne Kapten Yamamoto ditahan..pelik la,,org pling kuat kat dalam Gotei 13 pn kne tgkap n xleh nk fight...si Byakuya tu plak dah tau aok tu kuat wat mende la nok ikut cakap Muramasa..wat malu ke orang jer...
huhuhuh..teremosional lak...

sebenornyer byk pekdoh tgk anime nih..antarenyer satu ni je la..hehehe
>leh isi mse lapang

kalo keburukan tu no komen la...hik333... k la,,,enjoy reading...


here some photos.....


ni la Muramasa.cam kuat jer...tp x
kuat pun..



ni lak Zaraki Kenpanchi.Zanpaktou
die xde nme..



Suzumebachi ni wpun kecik tp die
yg plg laju kat dlm soul society



ni plak Soi Fon...



Byakuya yg plg kuat..hehehe

"Ermmm...x tau nk wat pe"

  • salam sume...mge2 sume sehat n gembire hendaknyer...koi bkn pe,,ye le takot2 ader yg x sehat ker,,cuoce x menentu skunk ni...

  • ermm...ari ni rse lege sgt..kos dh abis jawab paper major n for sure that was the last one for an essay type paper...hahaha..so grateful...

  • lepas ni tggl paper abc jer...mmg senang...cam makan nasi jerk...senang2 pn doesnt mean that im not study...maybe thats the chance for me to get A's for this sem...

  • hahahahahaha...very confident...yes,im absolutely n totally confident...but dont go overboard...(sesuai kew overboard...huhhhu)..

  • xpe la yg penting wat yg terbek yek sume...hehehehe
  • GooD LucK!!!!!

Tuesday, November 10, 2009

AWAS TAUGEH!

meme la sedak make toge ni weh....hihihi
erm...pe2 pn korg bce la artikel yg diambik dr satu blog nih....

Mesti ramai yang suka makan taugeh, nak pulak campur dalam char kuey
teow? hmm rangup. Tapi mesti ingat, nak beli taugeh kena buat
eksperimen dulu.

Kalau boleh jangan beli taugeh yang warnanya putih berseri tu. Beli
sedikit sahaja dulu, dan jangan makan lagi. Sebaliknya simpan dulu
untuk 3 hari. Kemudian cuba hidu bau taugeh tu lepas 3 hari.

Keputusan yang mungkin didapati: Lepas 3 hari bau taugeh itu hancing
semacam, bermakna taugeh itu disiram dengan urine (air kencing),
dengan tujuan untuk menjadikan warnanya putih berseri.

Oleh itu, belilah produk keluaran bumiputera. Kalau nak cari keluaran
bumiputera, senang jer. Cari yang warna dia macam kekuningan dan cepat
layu serta kurang rangup, sebabnya langsung tak guna urine sebagai
baja..

Info ini didapati dari pegawai pejabat aku yang pernah buat lawatan ke
pusat-pusat penanaman taugeh di beberapa negeri tertentu yang
diusahakan oleh cha ya nun alif, siap ada bilik khas simpan urine
sebagai bekalan untuk disiram pada pokok-pokok taugeh tersebut.

Kenapa taugeh jadi mangsa? Sebabnya taugeh ini sejenis pokok yang
menyimpan air siraman bulat-bulat terus dalam batangnya, tidak seperti
sayuran lain iaitu sayuran-sayuran berdaun hijau yang mengalami proses
fotosintesis semasa proses penyerapa baja. Dengan erti kata lain, air
siraman masuk ke dalam tanah dahulu sebelum diserap oleh akar dan
selepas itu barulah proses fotosintesis berjalan untuk penyerapan
zat-zat dari baja.

Tak macam taugeh dia serap terus ape yang kita siram sebab pertumbuhan
tumbesaran bukan secara fotosintesis.. tu sebabnya kalau simpan dlm
masa 3 hari bau dia wangiiiiiii semacham?

So bagitaulah kat sedara mara, kengkawan pasal nak mengenal
taugeh-taugeh hancing dengan taugeh-taugeh bumiputera.*

sumber:Bernama

"Hepi Anniversary Darling"




lagu ni berkualiti krn:
1)lirik bagus
2)melodi baik
3)suara sedap

Sunday, November 8, 2009

"simple..tp menarik"

hai semua....lme dah x tlis pe2 kat blog nih...
maklumla,bz ckit..bkn sng nk jd artis nih...jadual x menentu...hohoho
pe yg penting time management..hihihi

erm..anyway..thanks kpd semua yg menjayakan befday party kat 704..especially GTAD...
pada warga 704,,barak,azar,iwan,ali thanks a lot n for hairi; Hepi Befday yg ke 23..may Allah bless u.

tu befday yg terakhir tuk sem ni..hahaha...tp thats doesnt mean the function is over...
not yet,,bcoz on 23rd november we're having the great annual dinner(hope so la...)

im hoping,on that day everyone could enjoy the party n having so much fun...huhhuuhuhu
thats all for now...

here some photo's..

azar n ali...hihihi

wow...its me n befday person..huhuuh


GTAD n 704 meet in "eat war"...hahaha

the great spicy of fried noodles i've ever meet...ku3..

Monday, November 2, 2009

first paper...hihihi

alhamdulillah.......dah lepas satu paper...
skunk dah lega ckit..tp still ader lg paper yg susah gler...
x tau la cmner...
pe2 pn kne baca gak...ye la...membace tu kan jambatan ilmu..hehehe
lgpun ble lg nk sahut seruan kerajaan..
"jadikan membaca gaya wawasan"...gitu.....
Sinari Hidupmu Dengan Cahaya Kegembiraan & Keriangan..
There was an error in this gadget