Wednesday, November 11, 2009

"Sinopsis Bleach Episod 245"

hai sume...
erm..bru je lps tgk anime bleach yg latest...siap donlod lg..mmg best..
Skrg ni Kuchiki Byakuya berjaye larikan diri dari Kenpanchi. Bukan die takut ngan Kenpanchi cme dier xnk lawan jer. Die maleh nak abihkan mse layan Kenpanchi tuh,,banyok lg keje die nk wat..ye la..die kan antara yang terkuat kat Soul Society tu,,stakat Kenpanchi tue pe lah sgt.. Soi Fon lak dah setel ngan pedang die si Sumezubachi,,die gune teknik yg Yoruichi ajo kat die tuk lawan teknik die sendiri..erm..n last skali Yoruichi dah jmpe kat mne Kapten Yamamoto ditahan..pelik la,,org pling kuat kat dalam Gotei 13 pn kne tgkap n xleh nk fight...si Byakuya tu plak dah tau aok tu kuat wat mende la nok ikut cakap Muramasa..wat malu ke orang jer...
huhuhuh..teremosional lak...

sebenornyer byk pekdoh tgk anime nih..antarenyer satu ni je la..hehehe
>leh isi mse lapang

kalo keburukan tu no komen la...hik333... k la,,,enjoy reading...


here some photos.....


ni la Muramasa.cam kuat jer...tp x
kuat pun..



ni lak Zaraki Kenpanchi.Zanpaktou
die xde nme..



Suzumebachi ni wpun kecik tp die
yg plg laju kat dlm soul society



ni plak Soi Fon...



Byakuya yg plg kuat..hehehe

"Ermmm...x tau nk wat pe"

  • salam sume...mge2 sume sehat n gembire hendaknyer...koi bkn pe,,ye le takot2 ader yg x sehat ker,,cuoce x menentu skunk ni...

  • ermm...ari ni rse lege sgt..kos dh abis jawab paper major n for sure that was the last one for an essay type paper...hahaha..so grateful...

  • lepas ni tggl paper abc jer...mmg senang...cam makan nasi jerk...senang2 pn doesnt mean that im not study...maybe thats the chance for me to get A's for this sem...

  • hahahahahaha...very confident...yes,im absolutely n totally confident...but dont go overboard...(sesuai kew overboard...huhhhu)..

  • xpe la yg penting wat yg terbek yek sume...hehehehe
  • GooD LucK!!!!!

Tuesday, November 10, 2009

AWAS TAUGEH!

meme la sedak make toge ni weh....hihihi
erm...pe2 pn korg bce la artikel yg diambik dr satu blog nih....

Mesti ramai yang suka makan taugeh, nak pulak campur dalam char kuey
teow? hmm rangup. Tapi mesti ingat, nak beli taugeh kena buat
eksperimen dulu.

Kalau boleh jangan beli taugeh yang warnanya putih berseri tu. Beli
sedikit sahaja dulu, dan jangan makan lagi. Sebaliknya simpan dulu
untuk 3 hari. Kemudian cuba hidu bau taugeh tu lepas 3 hari.

Keputusan yang mungkin didapati: Lepas 3 hari bau taugeh itu hancing
semacam, bermakna taugeh itu disiram dengan urine (air kencing),
dengan tujuan untuk menjadikan warnanya putih berseri.

Oleh itu, belilah produk keluaran bumiputera. Kalau nak cari keluaran
bumiputera, senang jer. Cari yang warna dia macam kekuningan dan cepat
layu serta kurang rangup, sebabnya langsung tak guna urine sebagai
baja..

Info ini didapati dari pegawai pejabat aku yang pernah buat lawatan ke
pusat-pusat penanaman taugeh di beberapa negeri tertentu yang
diusahakan oleh cha ya nun alif, siap ada bilik khas simpan urine
sebagai bekalan untuk disiram pada pokok-pokok taugeh tersebut.

Kenapa taugeh jadi mangsa? Sebabnya taugeh ini sejenis pokok yang
menyimpan air siraman bulat-bulat terus dalam batangnya, tidak seperti
sayuran lain iaitu sayuran-sayuran berdaun hijau yang mengalami proses
fotosintesis semasa proses penyerapa baja. Dengan erti kata lain, air
siraman masuk ke dalam tanah dahulu sebelum diserap oleh akar dan
selepas itu barulah proses fotosintesis berjalan untuk penyerapan
zat-zat dari baja.

Tak macam taugeh dia serap terus ape yang kita siram sebab pertumbuhan
tumbesaran bukan secara fotosintesis.. tu sebabnya kalau simpan dlm
masa 3 hari bau dia wangiiiiiii semacham?

So bagitaulah kat sedara mara, kengkawan pasal nak mengenal
taugeh-taugeh hancing dengan taugeh-taugeh bumiputera.*

sumber:Bernama

"Hepi Anniversary Darling"

video


lagu ni berkualiti krn:
1)lirik bagus
2)melodi baik
3)suara sedap

Sunday, November 8, 2009

"simple..tp menarik"

hai semua....lme dah x tlis pe2 kat blog nih...
maklumla,bz ckit..bkn sng nk jd artis nih...jadual x menentu...hohoho
pe yg penting time management..hihihi

erm..anyway..thanks kpd semua yg menjayakan befday party kat 704..especially GTAD...
pada warga 704,,barak,azar,iwan,ali thanks a lot n for hairi; Hepi Befday yg ke 23..may Allah bless u.

tu befday yg terakhir tuk sem ni..hahaha...tp thats doesnt mean the function is over...
not yet,,bcoz on 23rd november we're having the great annual dinner(hope so la...)

im hoping,on that day everyone could enjoy the party n having so much fun...huhhuuhuhu
thats all for now...

here some photo's..

azar n ali...hihihi

wow...its me n befday person..huhuuh


GTAD n 704 meet in "eat war"...hahaha

the great spicy of fried noodles i've ever meet...ku3..

Monday, November 2, 2009

first paper...hihihi

alhamdulillah.......dah lepas satu paper...
skunk dah lega ckit..tp still ader lg paper yg susah gler...
x tau la cmner...
pe2 pn kne baca gak...ye la...membace tu kan jambatan ilmu..hehehe
lgpun ble lg nk sahut seruan kerajaan..
"jadikan membaca gaya wawasan"...gitu.....

Tuesday, October 27, 2009

a vEry Long JoURneY 2

hak3333....ni entry yg ader title sme..tp sekuel dier...hehehee
ari ni,,dah pun bayor hutang kat Cik Rain..lega la ckit...
then the real journeys will begin this evening..hehehe..
to be continued.......

Monday, October 26, 2009

a vEry lOng JouRnEy...


antara pose yg diambil ketika aktif sebagai model sambilan..

hihihi...dalam dunia nih bnyk mende yg kite xleh n mybe x penah duge akan berlaku kepada kite..

tp perlu ker ak cter kat korg sume???? hak3333....of kos la perlu..lgpun citer artis yg sensasi n meletOp mcm ak nih, mesti ramai yg nk tau...(walaupun)..

alkisahnyer camni..dipendekkan cter,malam tadi kitorang plan nk mkn kat seafOOd Garden..sje nk mkn kat c2,,nk bls dendam kat Geng Tiga Anak Dara yg x ajak kitorg g mkn pau Yik Mun yg pling sedap kat atas muka bumi nih...huhuhuh.tp sayangnyer,,tutup plak garden tuh. nmpk cam kitorg yg malang,,tp sebenornyer yg pling malang owner garden tu la..kos x dapat pau duit kitorg..hehehe..
memang rse terkilan gak la..xde modal nk bg GTAD jeles...huhhu. pastu kitorg pun g la bersantap di Balairung Seri Lan n Mamat..sup die memang berhantu,,terubat gak la kekecewaan kitorg,,.

pas je menyantap, kitorg pun rse cam kosong jerk hidup ni...so, kitorg pun g la mesjid jamek t.malim..(tumpang tandas).hehehe..lps je selesai, kitorg pun teruskan lg journey menuju ke destinasi seterusnyer..mane lagi klo bukan Studio Tanjung Malim..komposer call suh mai nk wat recording single terbaru..hehehe. kira2 dah record satu album,kitorg pun blah la..g recover balik suara masing2 yg lunak merdu nih.hihihi...tempat yg memang x asing lg bg kitorg sekeluarge..Restoran Mamak Sri Cahaya.

ader la dalam sejam kitorg terpacak kat c2 discuss isu negara, gosip selebriti..tetibe rse cam nk g Tasik proton jerk...erm,klo kat cni antara destinasi pelancogan yg terfamos la bg warga t. malim...kitorg pun bertolak la dgn penuh rse ragu2...dlm hati asyik ckp betoi ke ape yg kitorg wat ni...ye la..pukul 3 pagi org len membuta,kitorg plak nk menziarahi Tasik proton,,huhuhuh.but its ok kos we're like to try something new n diferent..

tp malang gak la..kos kitorg tersesat jalan n x konfiden nk teruskan long journey tuh...
mse tuh memang ader gak rse takot..(takot ker??) ntah la..konpius ak...kadang2 rse sonok plak time tuh...ye la...nek moto ramai2..pastu jalan xde org...memang lain sgt suasana die...hahahaha...lastly kitorg decide nk blik rumah kos x sedap hati...kitorg kan org melayu...klo rse x sedap hati,jgn teruskan,,,gitu..huhuhhuh..ok la...dah x larat nk taip..pe2 pn thats an experience n maybe have some valuable thing in it...hihihihhi..

Saturday, October 24, 2009

Hurt...Hurt???Hurt!!!

Seems like it was yesterday
when i saw ur face...
u told me how proud u were
but i walked away..
if only i know, what i knew today..
oh..

i would hold u in my arms
i would take the pain away..
thank u for all u've done
forgive all ur mistake..
there's nothing i wouldnt do
to hear ur voice again...
sometimes i wanna call u
but i know u wont be there...

oh..im sorry for blaming u for everyhing
i just couldnt do..
& i've hurt myself
by hurting u....

Somedays i feel broke inside
but i wont admit..
sometimes i just wanna hide
cause its u i miss..
& its hard to say goodbye
when it comes to this..ohhh...

would u tell me i was wrong
would u help me understand..
r u looking down upon me
r u proud of who i am..
theres nothing i wouldnt do
to have just one more chance...
to look into ur eyes
& see u looking back..

oh..im sorry for blaming u
for everything..
i just coudnt do
& i''ve hurt myself..

oh.ooh...
if i had just one more day
i would tell u that i've missed u..
since u've been away
oh..its dangerous..
its so out of line
to try & turn back time..

im sorry for blaming u
for everything..
i just couldnt do
& i've hurt myself..
by hurting u

Friday, October 16, 2009

The Greatest Gulai I've Ever Meet....

Dalam dunia nie hanya ader satu gulai jer yg betol2 leh wat air liur aku kecur,, warnanya yg kekuning2an tu memang eksotik...bau dier,,pergh..harum x terkata... tapi part yg paling best adelah rase die..masam2 manis ckit...hahaha... Klo blik kampung..aku x pyh nk bgtau nk mkn gulai tu...knp?? sbb parent aku dah tau pe yg ak rindukan...hak333. Tp yg speselnyer..ak dapat detect maner satu yg ayah aku masak n maner satu yg mak ak masak...2 lah pencapaian terbaik aku dalam bidang pemakanan.hehehe..nk tau gulai pe..??? tgk gmbo ni....hehehe .

Monday, October 12, 2009

1001 Tentang Lukisan...



"Seni itu indah...." ungkapan itu sudah cukup untuk menggambarkan betapa bernilainya sesuatu hasil seni yang dicipta. Kehalusan, keunikan, keabstrakan serta pergolakan perasaan memenuhi setiap inci karya seni yang bernama lukisan. setiap orang mampu untuk melukis, namun tidak semua dapat menghasilkan sebuah lukisan yang nampak hidup dan kelihatan bernyawa. Amat sukar untuk menghasilkan sebuah lukisan yang benar-benar mempunyai nilai estestika yang tinggi..namun tidak mustahil untuk menjadikan hasil lukisan kita berilai tinggi... Apa yang penting adalah keikhlasan yang lahir dari hati semasa melakar setiap garis halus atau kasar di atas kertas, kain, dinding atau di mana sahaja. Ketenangan itu adalah kunci kepada segala pintu masalah yang mendatang. Keyakinan mencoretkan warna serta meletakkan idea pula menjadikan lukisan kita kebal dari sebarang kritikan yang mampu mencacatkan warna-warna keindahan lukisan itu. Begitu juga dalam kehidupan seharian kita. pabila kita tampil dengan idea atau pembawaan diri kita sudah pasti ada suara sumbang yang berbunyi di sana sini. Keyakinan yang tinggi mampu menutup segala kelemahan yang bisa merantai serta melumpuhkan perjalanan kita. Dan apa yang lebih penting, keyakinan membuatkan kita menjadi kebal daripada segala kata-kata sumbang.

Lagu Untukmu

Tiada bintang
Dapat menerangkan hati yang telah dicela
Bagai ku lumpuh tak mampu berdiri
Aku tetap begini takkan berubah kerna
Aku tetap aku dan alur hidup mu bukanlah aku
Guna hati akal dan fikiranmu
Berbeza engkau dan juga aku
Dua hati yang tak mungkin bersatu


Adakah aku
Hanya bonekan yang sering engkau mainkan
Yang dikawal oleh jari jarimu
Ku punya hati dan perasaan
Pernahkah engkau fikirkan
Cukup cukuplah oh cukuplah
Guna hati akal dan fikiranmu
Berbeza engkau dan juga aku
Dua hati yang tak mungkin bersatu


Tak tahan tak tahan
Sabarku tak tertahan
Melayan sikapmu perawan
Berbeza berbeza
Kau dan aku berbeza
Kita memang tak serupa
Bebaskan bebaskan
Ku ingin dilepaskan
Kita tidak sehaluan
Cukuplah sudahlah
Sampai disini sahaja
Hubungan kita berdua

Memori Zaman Kanak-Kanak


Salam buat semua..mungkin ini kali pertama kita bersua di dalam blog yang mungkin juga asing bg diri anda. Namun itu bukanlah permasalahan yang membebankan akal fikiran kita. Cukup sekadar berkongsi cerita dan pengalaman dalam hidup..bukannya apa cuma kadangkala hidup ini memerlukan kita untuk berkongsi sesuatu dengan orang lain di sekeliling kita agar kehidupan ini menjadi lebih bermakna, ceria dan gembira. Namun apabila membangkitkan isu zaman kanak-kanak,saya percaya ramai yang mempunyai kenangan yang tak mungkin mahu dilenyapkan dalam kehidupan mereka.

Sinari Hidupmu Dengan Cahaya Kegembiraan & Keriangan..
There was an error in this gadget