Tuesday, July 27, 2010

Semalam Mengajar Aku.....

salam semua...

agak lame ak x mencoretkan sesuatu pd laman GSH nih....rindu nk menaip pd GSH,tp disebabkn kekangan mase,,so ak hmpir melupakan GSH...huhuhu
tp utk memadamkan GSH dr kehidupan ak nih bukan la sesuatu yg senang...bak kata omputih 'its not easy as u thought',,(betoi ker ni???)...x kesah la,,yg penting selagi jari jemari ak ni ley berfungsi selagi itulah GSH akan terus berdiri....hehehe...(ayat x menahan)..

sebenarnye ak nk berkongsi citer ngan korg sumer..semalam ak telah ditimpa musibah..ak telah kehilangan sesuatu yg ak rsekan amat penting dlm hidup ak..ak x tau sejauh mane kepentingannya pd ak..tp ketiadaannya dicc ak mmg memberi kesan yg nyata...dipendekkan citer...(takut melalut ke lain..),enset ak hilang,,,bukan sebab dicuri tp sebab kecuaian ak sendiri...even ak tau sape pun yg 'ambik' ak still xley blame suspek 100% kos diorg terjumpa...huhuhuhu..mgkin tu salah satu sikap ak yg dah jd tabiat...kadang2 ak ley tinggal jer enset dlm rage moto,,klo duk dalam kete or bus ak mmg suke meletakkan enset ak kat atas tempat duduk,,kdg2 tuh tertinggal jap...mujur la ingatan ni kuat...tp smlm ak lgsung x sedar yg enset ak diletakkan kat atas lantai kaki lima tempat kitorg bersantai jap sebelum shoping...mase tuh kitorg ngah menikmati sweet corn yg masih panas...sedap gak la...mgkin sebab banyak sgt planta dlm sweet corn tuh,keupayaan mengingat ak menjadi lemah...huhuh...setel jer mkn terus g masuk satu pasaraya yg agak tersohor la kat tjg malim nih...lme gak la dlm tuh,tetibe ak meraba kocek seluar usang ak n dapati sebelah poket kosong...ak pun trus la g balik kat tempat tuh dengan harapan enset tuh msh ader.....mmg hampa gler mse tuh,,,tp wat2 kool je la...try kol no,tp x dpt....ak menyesal sgt kos x pandai nak menghargai enset tuh,,tp memang satu pengajaran yg amat berguna tuk ak di mse depan...bese la, pelajaran daripada pengalaman lebey berbekas kesannya dari dlm kelas...

hari nih pun ak learn something yg ak x pernah buat sebelum nih...ak diajak oleh kwan sekampung ak g arkib negara,,mula2 ak memang x tahu langsung nk akses or pinjam bhn gne akses komputer...tp alhamdulilah ak dah boley wat sume tuh tanpa masalah...betol la pe org kata "kehidupan ini adalah satu proses pembelajaran"...dan "pelajaran yg berkesan adalah melalui pengalaman yg sebenar"...

Monday, July 12, 2010

im back!!!!

salam semua...

semoga sentiasa sihat dan bertenaga menjalani rutin harian anda....ehehe

gempita suara hati yg dulu sepi kini mula mencari melodi yg hilang setelah lama bercuti...

dikesempatan ini GSH nak mtk ampun n maaf kpd followers GSH sbb x berkesempatan berkunjung ke blog anda semua...

insyaalah GSH akan try cri citer2 yg menarik tuk share ngan korg sumer....

jmpe lg,,,hehehe
Sinari Hidupmu Dengan Cahaya Kegembiraan & Keriangan..
There was an error in this gadget