Tuesday, October 27, 2009

a vEry Long JoURneY 2

hak3333....ni entry yg ader title sme..tp sekuel dier...hehehee
ari ni,,dah pun bayor hutang kat Cik Rain..lega la ckit...
then the real journeys will begin this evening..hehehe..
to be continued.......

Monday, October 26, 2009

a vEry lOng JouRnEy...


antara pose yg diambil ketika aktif sebagai model sambilan..

hihihi...dalam dunia nih bnyk mende yg kite xleh n mybe x penah duge akan berlaku kepada kite..

tp perlu ker ak cter kat korg sume???? hak3333....of kos la perlu..lgpun citer artis yg sensasi n meletOp mcm ak nih, mesti ramai yg nk tau...(walaupun)..

alkisahnyer camni..dipendekkan cter,malam tadi kitorang plan nk mkn kat seafOOd Garden..sje nk mkn kat c2,,nk bls dendam kat Geng Tiga Anak Dara yg x ajak kitorg g mkn pau Yik Mun yg pling sedap kat atas muka bumi nih...huhuhuh.tp sayangnyer,,tutup plak garden tuh. nmpk cam kitorg yg malang,,tp sebenornyer yg pling malang owner garden tu la..kos x dapat pau duit kitorg..hehehe..
memang rse terkilan gak la..xde modal nk bg GTAD jeles...huhhu. pastu kitorg pun g la bersantap di Balairung Seri Lan n Mamat..sup die memang berhantu,,terubat gak la kekecewaan kitorg,,.

pas je menyantap, kitorg pun rse cam kosong jerk hidup ni...so, kitorg pun g la mesjid jamek t.malim..(tumpang tandas).hehehe..lps je selesai, kitorg pun teruskan lg journey menuju ke destinasi seterusnyer..mane lagi klo bukan Studio Tanjung Malim..komposer call suh mai nk wat recording single terbaru..hehehe. kira2 dah record satu album,kitorg pun blah la..g recover balik suara masing2 yg lunak merdu nih.hihihi...tempat yg memang x asing lg bg kitorg sekeluarge..Restoran Mamak Sri Cahaya.

ader la dalam sejam kitorg terpacak kat c2 discuss isu negara, gosip selebriti..tetibe rse cam nk g Tasik proton jerk...erm,klo kat cni antara destinasi pelancogan yg terfamos la bg warga t. malim...kitorg pun bertolak la dgn penuh rse ragu2...dlm hati asyik ckp betoi ke ape yg kitorg wat ni...ye la..pukul 3 pagi org len membuta,kitorg plak nk menziarahi Tasik proton,,huhuhuh.but its ok kos we're like to try something new n diferent..

tp malang gak la..kos kitorg tersesat jalan n x konfiden nk teruskan long journey tuh...
mse tuh memang ader gak rse takot..(takot ker??) ntah la..konpius ak...kadang2 rse sonok plak time tuh...ye la...nek moto ramai2..pastu jalan xde org...memang lain sgt suasana die...hahahaha...lastly kitorg decide nk blik rumah kos x sedap hati...kitorg kan org melayu...klo rse x sedap hati,jgn teruskan,,,gitu..huhuhhuh..ok la...dah x larat nk taip..pe2 pn thats an experience n maybe have some valuable thing in it...hihihihhi..

Saturday, October 24, 2009

Hurt...Hurt???Hurt!!!

Seems like it was yesterday
when i saw ur face...
u told me how proud u were
but i walked away..
if only i know, what i knew today..
oh..

i would hold u in my arms
i would take the pain away..
thank u for all u've done
forgive all ur mistake..
there's nothing i wouldnt do
to hear ur voice again...
sometimes i wanna call u
but i know u wont be there...

oh..im sorry for blaming u for everyhing
i just couldnt do..
& i've hurt myself
by hurting u....

Somedays i feel broke inside
but i wont admit..
sometimes i just wanna hide
cause its u i miss..
& its hard to say goodbye
when it comes to this..ohhh...

would u tell me i was wrong
would u help me understand..
r u looking down upon me
r u proud of who i am..
theres nothing i wouldnt do
to have just one more chance...
to look into ur eyes
& see u looking back..

oh..im sorry for blaming u
for everything..
i just coudnt do
& i''ve hurt myself..

oh.ooh...
if i had just one more day
i would tell u that i've missed u..
since u've been away
oh..its dangerous..
its so out of line
to try & turn back time..

im sorry for blaming u
for everything..
i just couldnt do
& i've hurt myself..
by hurting u

Friday, October 16, 2009

The Greatest Gulai I've Ever Meet....

Dalam dunia nie hanya ader satu gulai jer yg betol2 leh wat air liur aku kecur,, warnanya yg kekuning2an tu memang eksotik...bau dier,,pergh..harum x terkata... tapi part yg paling best adelah rase die..masam2 manis ckit...hahaha... Klo blik kampung..aku x pyh nk bgtau nk mkn gulai tu...knp?? sbb parent aku dah tau pe yg ak rindukan...hak333. Tp yg speselnyer..ak dapat detect maner satu yg ayah aku masak n maner satu yg mak ak masak...2 lah pencapaian terbaik aku dalam bidang pemakanan.hehehe..nk tau gulai pe..??? tgk gmbo ni....hehehe .

Monday, October 12, 2009

1001 Tentang Lukisan...



"Seni itu indah...." ungkapan itu sudah cukup untuk menggambarkan betapa bernilainya sesuatu hasil seni yang dicipta. Kehalusan, keunikan, keabstrakan serta pergolakan perasaan memenuhi setiap inci karya seni yang bernama lukisan. setiap orang mampu untuk melukis, namun tidak semua dapat menghasilkan sebuah lukisan yang nampak hidup dan kelihatan bernyawa. Amat sukar untuk menghasilkan sebuah lukisan yang benar-benar mempunyai nilai estestika yang tinggi..namun tidak mustahil untuk menjadikan hasil lukisan kita berilai tinggi... Apa yang penting adalah keikhlasan yang lahir dari hati semasa melakar setiap garis halus atau kasar di atas kertas, kain, dinding atau di mana sahaja. Ketenangan itu adalah kunci kepada segala pintu masalah yang mendatang. Keyakinan mencoretkan warna serta meletakkan idea pula menjadikan lukisan kita kebal dari sebarang kritikan yang mampu mencacatkan warna-warna keindahan lukisan itu. Begitu juga dalam kehidupan seharian kita. pabila kita tampil dengan idea atau pembawaan diri kita sudah pasti ada suara sumbang yang berbunyi di sana sini. Keyakinan yang tinggi mampu menutup segala kelemahan yang bisa merantai serta melumpuhkan perjalanan kita. Dan apa yang lebih penting, keyakinan membuatkan kita menjadi kebal daripada segala kata-kata sumbang.

Lagu Untukmu

Tiada bintang
Dapat menerangkan hati yang telah dicela
Bagai ku lumpuh tak mampu berdiri
Aku tetap begini takkan berubah kerna
Aku tetap aku dan alur hidup mu bukanlah aku
Guna hati akal dan fikiranmu
Berbeza engkau dan juga aku
Dua hati yang tak mungkin bersatu


Adakah aku
Hanya bonekan yang sering engkau mainkan
Yang dikawal oleh jari jarimu
Ku punya hati dan perasaan
Pernahkah engkau fikirkan
Cukup cukuplah oh cukuplah
Guna hati akal dan fikiranmu
Berbeza engkau dan juga aku
Dua hati yang tak mungkin bersatu


Tak tahan tak tahan
Sabarku tak tertahan
Melayan sikapmu perawan
Berbeza berbeza
Kau dan aku berbeza
Kita memang tak serupa
Bebaskan bebaskan
Ku ingin dilepaskan
Kita tidak sehaluan
Cukuplah sudahlah
Sampai disini sahaja
Hubungan kita berdua

Memori Zaman Kanak-Kanak


Salam buat semua..mungkin ini kali pertama kita bersua di dalam blog yang mungkin juga asing bg diri anda. Namun itu bukanlah permasalahan yang membebankan akal fikiran kita. Cukup sekadar berkongsi cerita dan pengalaman dalam hidup..bukannya apa cuma kadangkala hidup ini memerlukan kita untuk berkongsi sesuatu dengan orang lain di sekeliling kita agar kehidupan ini menjadi lebih bermakna, ceria dan gembira. Namun apabila membangkitkan isu zaman kanak-kanak,saya percaya ramai yang mempunyai kenangan yang tak mungkin mahu dilenyapkan dalam kehidupan mereka.

Sinari Hidupmu Dengan Cahaya Kegembiraan & Keriangan..
There was an error in this gadget