Friday, March 26, 2010

Salam Satu Malaysia(SSM)

Salam Satu Malaysia(SSM).....

Hari ini merupakan hari yang paling penting dalam bulan Mac. Kenapa?
Hari ini aku sudah menyiapkan dan menghantar kertas cadangan latihan ilmiah kepada Dr. Badriyah. Aku tidak mengharapkan markah yang tinggi untuk kertas cadangan ini memandangkan usaha aku yang tidak setimpal dengan apa yang sepatutnya aku lakukan. Tetapi aku tetap bersyukur kerana dalam keadaan yang berserabut dan kekurangan sumber, aku tetap mampu menyiapkan kertas cadangan ini. Selebihnya aku menyerahkan kepada Dr. Badriyah untuk menilai kerelevanan kertas cadangan aku.

Tajuk berkenaan tokoh mungkin nampak mudah di mata sesetengah pihak, namun aku tidak mahu kemudahan yang mereka katakan itu melalai dan melewakan aku daripada menjalankan tanggungjawab yang adil dan saksama selaku pengkaji. Sebolehnya aku akan sedaya-upaya melengkapkan pengisian yang telah aku buat di dalam kolum jadual kerja semasa cuti. Nama Kampung Luit tidak lagi menjadi entiti asing pada halwa telinga aku. Mungkin selepas ini Kampung Luit akan tercatat dalam senarai menjadi destinasi pelancongan aku untuk semester hadapan.

Kejanggalan mungkin dapat dirasai oleh pembaca setia blog Gempita Suara Hati untuk kemasukan kali ini. Bukan apa, cuma mahu lari dari kebiasaan dan memartabatkan bahasa ibunda. Semoga bertemu lagi. SSM.

Sunday, March 21, 2010

Menarik??Perlu Ker????

hari ni banyak perkara menarik yg ak wat...ahakss,,,

1)mandi hujan-xtvt yg sgt ak rindukan.Sejak masuk u, ak jarang sekali spend time for this xtvt..x tau la nape..tp td x puas sgt kos hujan x selebat yg diharapkan...xpe,tggu lg nnt...teringat plak kat Barak, kos klo waktu ujan kitorg la yg excited mandi... huhuhu.

2)cycling-ni pun menarik bg ak...xtvt nih bukan saja dpt kuatkan kaki,,tp leh gak cope stress..ahak.sebelum nih ak memang la penah nek besikal,,best jgak la...tp hari nih,,very different,berbasikal di lebuhraya ngan jalan kampung memang len rasenyer..masing2 ader certain part yg best..trek arini pun leh tahan la jauh dr sebelum nih..mula kat banglo 704-kubor cine-kota malim prima-lebuhraya proton-banglo 704..penat sgt ak rse cam nak patah je kaki nih..tp kne cool la kos klo ak pengsan xde sape nak angkat nnt....hahaha.

3)tukar langsir bilik-ni pun ak kategorikan yg menarik gak la..langsir yg berwarna purple nih ihsan drpd mak ak yg sememangnyer sayang kat ak..ak angkut pe jer dr umah die x penah marah,,plak tuh suh bawak lg...bagai pucuk dicita ulam mendatang,,agaknyer klo ak mtk pindahkan umah kat tjg malim pun die bg kot,,,hehehe..banyak sebenornyer ak nk bawak khazanah dr umah tuh,,tp xde lori nk angkut..ahak..ak nk sgt bawak karpet merah kesayangan mak ak..ye la,klo boring2 leh la wat catwalk ala2 grammy award gitu..tp takot nnt mak ak x tenteram dok kat umah...huhuhuhuh..

tu je la kot xtvt yg menarik tuk ak kongsikan...tengok la gambo kat bawah nih...gitu...
gambo mandi hujan x dapat nk upload kos x lepas Lembaga Penapisan Gambo...huhhuhhu




iwan ngan gayanya....



ak yg penuh dgn sumber inspirasi..ahaks..




langsir purple yg sampai ke t.malim...




ak dan langsirku...hihihihi..

"Time Can Change Everything"

Ungkapan seperti ''time can change everything'' mmg ada benarnyer...ahaks...sebenarnyer leh je guna dlm bahasa Melayu,,saje "menggedik" nk spekeng london..klo dlm BM, "masa boleh mengubah segalanya",,,gitu...tapi kenapa yek tetibe nk cakap pasal nih...???

ok, the reason is..its happen to me..sejak 2 miggu nih ak x dapat langsung nak menikmati tidur yg sempurna..sume org ader kriteria masing2 tuk jelaskan 'kesempurnaan' tidurnya...as for me,as long as i can sleep late n wake up late, i think thats a perfect way to have a fabulous sleep..huhuhhuh...but,during this 2 week hard times, i think that i dont care about that anymore..i feel like im doing wrong to myself..i cant give the best for my entire life...(wah,,ayat...x tahan..huhuhu),,ape la nk susah2 bebelit ayat..sebenarnyer ak dah berubah...berubah kpd ape???wallahuaklam...


ntahlah, skrg ak rse diri ak lebih komited dan bertanggungjawab terhadap apa yg sepatutnya ak lakukan sebagai seorang student...(baru skrg ker nk sedar???huhuhu)...x jugak,sebenarnyer kesedaran nk berubah dah pun diterapkan pada azam tahun baru,every year,,,tp ye la kan,

"....kita mampu merancang
hanya Tuhan menentukan
x perlu dikisahkan..uuu..ohhoh.."'


mcm yg lirik lgu tu cakap,,human can plans everything they want,but God determine at last...sebaik mana pun perancangan yang kita wat,ianya tetap akan ditentukan oleh Allah s.w.t....

persoalannya,x cukup baik ke ak sbg student selama nih???huhuhuh...esenmen submit,kls dtg,,pe lg..sume ok...(ok ker klo dlm semiggu 2,3 kelas x mai????..)...hehehe...2 susah nk diterangkan,,tp rujuk balik lirik lagu tuh...ahaksss....

dalam saat2 yg genting ini,ak sdg berjuang di medan impianku,berbekalkan skrol2 ajaib di hadapanku dgn jari-jemari sakti yg ku miliki,dgn disaksikan ejen globalisasi ,,ak yakin, ak mampu utk menyiapkan tugasan keramat ini...ahaks...chaiyok222......

WHEN U BELIEVE

Many nights we've prayed
With no proof anyone could hear
In our hearts a hopeful song
We barely understood

Now we are not afraid
Although we know there's much to fear
We were moving the mountains long
Before we knew we could

There can be miracles when you believe
Though hope is frail, it's hard to kill
Who knows what miracles you can achieve
When you believe
Somehow you will
Now you will
You will when you believe
Just believe

And this time of fear
When prayer so often proves in vain
Hope is like the summer birds
To swiftly flown away
Now I'm standing here
My heart so full I can't explain
Seeking faith and speaking words
I never thought I'd say

There can be miracles when you believe
Though hope is frail, it's hard to kill
Who knows what miracles you can achieve
When you believe
Somehow you will
Now you will
You will when you believe
Just believe

They don't know this answer when you ask them
And it's easy to give in to your fear
But When you fly as high past your pain
You can see your way through the rain
More of us still receive your advice
Says nothing's there we need

There can be miracles when you believe
Though hope is frail, it's hard to kill
Who knows what miracles you can achieve
When you believe
Somehow you will
Now you will
You will when you believe
Just believe

Wednesday, March 17, 2010

light of life

Sepanjang beberapa purnama yg lalu..jari jemari yg kian kaku kini menari-nari kembali...menitipkan huruf2 keramat yg lahir dr lubuk jiwa yg suci putihnya...tanpa ku sedari,tatkala angin bayu lembut membelai pipi bersihku,,,ak terkesima, penuh persoalan di minda yg kacau dan ak tau ak bukan lg ak yg dulu.

Ak yg penuh dgn dosa nista yg x berpenghujung...Jauh di lubuk hatiku,ak sedar kekhilafan dan kealpaan yg melingkari segenap wujudku di dunia ini, membuatkan ak lebih hiba dalam kecacatan langkah perjuanganku yg makin longlai...ak tak mahu kecundang di pertengahan litar hidupku...ak tak mahu gagal dalam memilih persimpangan yg berliku,,yg ak sendiri tidak tahu apa yg menanti di hadapanku.....
Sinari Hidupmu Dengan Cahaya Kegembiraan & Keriangan..
There was an error in this gadget