Thursday, January 28, 2010

harapan.........

salam sume,,,
hari ni pengundian PKR berlangsung dgn biasa jer...xde pun kekecohan yg berlaku,,ye la,masing2 dah beso pandai pkir yg bek burok...tp kan x sume yg matang cara berfikirnya...pg td sms masuk je kelas minor,,lecturer kitorg menunjukkan sekeping kertas kecil ala2 notis hasutan gitu kat kelas...dalam tuh die cakap klo kite undi Mahasiswa Pendidik kita nanti kene;

>yg laki diwajibkan pakai kopiah,
>pompuan lak wajib pakai tudung labuh,,
>couple diharamkan terus,,
>hiburan dihapuskan kat upsi,,,
ader lg yg len tp x ingat......

pengedar notis hasutan nih memang x bg kita sokong mahasiswa pendidik...x tau la kenapa,,mgkin die parti len kot,,,klo berlainan ideologi sekalipun x payah la nk hasut student len ngan cara yg tidak bijak dan menampakkan pemikiran yg cetek...lgpun mahasiswa sekarang nih dah 'celik' setelah banyak dugaan menimpa diorg antaranya yg plg meninggalkan kesan, ptptn masuk lambat...huhuhhu..diorg pun ader ckp dlm notis tuh berkenaan ngan isu posting ; diorg cakap xde jaminan dan kalo ader pun lambat...bese la pasal posting dah berzaman macam nih...klo ader rezeki ader la,klo xde sabor je la,,,,

ntah la mse mengundi td ak pkai klik jer calon yg ak suke tgk...klo dalam gambor pun dh nmpk kekwat kat luar apatah lg..gitu...tp x bek buruk sangka awal2...dont judge a book by its cover..hahaha...tp ak mmg 200% sure salah sorg calon umum yg bertanding adalah org yg ak citer dalam entry yg lepas(value of a smile..)...ak sah2 la x undi dier...tp pe pun ak doakan kebahagiaan dan kesejahteraan dier,,,mgkin mase tuh die terlalu fokus kot sampai x nmpk ader org senyum kat dier....xpe,ak dah pun maafkan dier..kire 0-0 la...

harapan ak;
>moga bakal MPP nnt lebih aktif dalam menjaga kebajikan pelajar..
>x mtk diorg kerja tuk kitorg tp kerja la bersama2 kitorg yg student biasa nih...gitu...
>moga pimpinan yg baru nih lebih cemerlang,gemilang,terbilang dan jasanya sentiasa dikenang oleh warga pelajar amnya...

perkataan hari ini: pagar

harapkan pagar,pagar makan padi...

berdiri atas pagar..

buah cempedak di luar pagar,
amik galah tolong jolokkan,,
kami budak baru belajar...
klo salah tolong la tunjukkan....

Wednesday, January 27, 2010

alhamdulillah......

huhuhuhuhu...semalam dan hari ini merupakan 2 hari yg ak paling takut sekali untuk berhadapan dalam hidup...x kesah la ble2 pun...yg penting rasa gemuruh n takot tuh tetap ader...hahaha..

semalam ak berhadapan dgn cabaran makroteaching..ok la not bad..walaupun bad sebenornyer..hihih..tp pe yg penting dlm kls kitorg ader pengkritik tetap..x penah pun ader kumpulan yg perfect di mata die...x tau la mate jenis mende..hohoho..yg ori kot...xpe la yg penting ak dah lepas..lega la ckit...ak menantikan saat2 indah dalam kel;as tuh...saat indah melihat makroteaching yg 'paling sempurna' di abad ini..yg akan dikendalikan oleh...sape lg,bdak perfect kls kitorg la...hahahaha...wuteva la...lupakan hal yg x penting nih..

ader lg satu hal yg penting...penting la kot bg aku...bg org len x tau la...hahahaha..td ak dah pun present tajuk, objektif kajian,tujuan kajian n penipuan ckit...alhamdulilah,,,tajuk proposal ak diterima tanpa bantahan daripada nenda...huhuhuh..ak patut berasa lega biarpun belum siap sepenuhnya...lega dah 2 presentation..huhuhuh...sekarang nih ak perlu ponteng lagi satu kelas untuk menjayakan usaha aku mencari bahan di arkib negara..hehehehe...

berkorban apa saja,
harta atau pun nyawa,
itulah kasih mesra,
sejati dan mulia........

Saturday, January 23, 2010

value of a smile...

baru2 ni ak tlh disaman oleh pak guard yg meronda di sekitar upsi..ak x kisah la klo die nk meronda kos tu mmg kje die..huhuh..tp yg ak hanginnyer bler die meninggalkan notis saman yg x terhingga nilainya(sbb x tulis rege...) kat dalam raga moto ak...huhuhuh..
kejadian yg x diingini n memang ak x ingin tu telah berlaku kat belakang Malim Sarjana..tempat tuh memang bese student ltk motor,,,tp memg salah ak pun kos letak kat dalam petak kuning yg hanya dikhaskan tuk kakitangan fakulti.nk wat cmner,xde satu pun petak tuk student kat bagunan tuh...ak jd x puas hati sbb die x bg notis amaran..lgpun moto tuh ak bru jer bawak mggu nih...

jd,sempena PKR yg bakal berlangsung nih...ak harap diorg atau lbh spesifik bakal MPP bleh la suruh pihak yg berwajib menambah petak parkir tuk student..mslh nih diperkukuhkan lg dgn beberapa lokasi parkir yg sgt kritikal terutamanya di Bitara,motorsikal diletakkan dgn keadaan yg sgt teruk..ye la,sampai berhimpit ngan motor org len dan yg lebih teruk ader yg sampai parking kat belakang motor org len sampai ganggu lalu lintas sekitar bangunan bitara..desperate sgt la tuh..huhuh..klo banyakkan parkir rsenyer leh setel masalah nih..drpd terbiar kosong petak khas yg x pernah berisi baik dibuat petak tuk student...ble salah parking jer kne saman...tu satu hal...

tetibe terase la plak nk mkn roti sardin yg memang sedap n pemes kat Bitara,,ak pun masuk la kat Bitara,,kebetulan mase tuh ader la hari penamaan calon yg akn bertanding tuk MPP...masuk jer Bitara ak rse pelik jer...ye la,ni first time ak p tgk penamaan calon sebelum nih just mengundi jer...hohoho..lps mendapatkan ape yg ak idamkan ak pun kuar dgn gaya seorang student yg biasa...ak berselisih la dgn 2 org pelajar len yg pakai baju korporat,,dalam kepala ak mgkin diorg terlibat gak dgn MPP..x tau la samada penyokong atau calon yg bertanding...ak pun ngan muka putih suci pun melemparkan senyuman yg biasa ak lakukan...hahahaha...kdg2 klakar gak ble difikirkan...ak mcm org bodo jer senyum,,tp diorg ngan arrogantnyer tegakkan kepala pandang straight..kononnya gah la berpijak di muka bumi...pe lg..ak ni pun bukannyer org yg baik2,serentak ngan itu ak pun mengeluarkan satu perkataan yg sgt sesuai ngan diorg..kekwat...ak harap bakal MPP x mcm tu nnt...dalam hati dah berbakul2 ak menyumpah..xpe,org len x dengor huhuhuh..

kemudian ak pun pergi la ke Metro Store,gedung pakaian pelajar upsi...baju2 kat sini memang nmpk stylo la...ok murah n trendy yg penting...hahaha...ak pun bli la baju ngan tie kurus,,hohoho.abis je soping ak pun kuar la dr kedai tuh ngan rse gumbira yg teramat sgt sampai lpe kemarahan ak sebentar td...mgkin betol cakap org soping leh ilangkan stress...huhuhhu...mase ak kat motor ader la sorg mamat nih,die ngah wat keje kat area dpn metro pakai baju cam Rela,,ak tgk je la kat arah die, kos mse tuh die on da way ke arah aku....tetibe die melemparkan senyuman,,,ak pun ngan tgh blur waktu tu pun membalas senyuman die ngan senang hati...melihatkan pakaiannya,ak tahu die bukanlah org yg berkerjaya tinggi,,namun die lebih baik drpd berejuta org yg ak jmpa di Bitara td,,biarpun dia hanya pekerja Majlis Daerah Tanjung Malim...sahsiah begini la yg patut dipupuk oleh semua mahasiswa terutamanya bakal guru...

senyum..kepada semua...
senyumanmu amatlah berharga,,,
senyum....membahagiakan,,
dengan senyuman terjalinlah....
ikatan,,,

Wednesday, January 20, 2010

adus..peningnyer....

latihan ilmiah......2 perkataan nih memang menghantui hidup ak sepanjang 2 minggu kebelakangan nih,,,mne xnyer, tajuk pun ak x decide lg...nk wat tokoh atau sekolah?????
hmmm...peningnyer,,,rse nk pecah jer kpale nih...
mggu dpn kne present objektif n tujuan kajian,,,,ble tajuk xde,sah2 la objektif n tujuan xde...

but,,when i think it twice,,i know that im going to solve my problem in wrong n illegal way...hahaha..nak wat camne..just be yourself..tu la perkataan yg ak pegang selame ak hidup kat atas muka bumi nih...x kisah la klo kne marah ngan lecturer..lgpun ak x penah dengor ader org mati sebab kne marah...hihihihi...memang ni jalan yg ak pilih,so terime je la seadanyer...

sekarang ak dah makin jelas nak wat pe,,cme xde keyakinan diri jer nk merantau ke tempat org wat penyelidikan....xpe,,bukan masalah dunia pun..yg penting latihan ilmiah tuh siap...

Friday, January 15, 2010

one night journey...

ntah knp la tetibe xleh nk tdo lps hang out dgn diorg td.huhuhu...mybe i was so excited n teruja ckit,,,hak3333...bkn pe,cme x prcye jer kitorg leh wat last minute decision tuk spent our time men bowling kat Templer Park...perjlnan ke sana xla jauh sgt...ye le kan,cme kat rawang jer..tp yg wat jd jauh kos terpakse find out that location...mklum la sume rabun malam so kalut ckit la...lgpn ak penah pgi kat situ sekali jer selama ak hidup kat dunia ni..its going to be hard for the second time..hahahaha..perjalanan kitorg ke sana memang dipenuhi dgn pelbagai halangan dan rintangan yang terlalu cukup mencabar..x kisah la mental or fizikal...walaupun ak x drive car,,tp ak rse cabaran jadik penumpang lebih dahsyat n ekstrem gler..kos terpaksa berhadapan ngan ujian kelajuan..disamping keletihan kerana duk mengangkang je kat belakang...

untuk sampai ke sana kitorg menggunakan kaedah mesra rakyat dgn cara bertanya kat org tepi jalan..hahahaha...memang mesra..kira ok la org tepi jln leh tau lokasi templer park tuh..yg mengherankan ak ble kitorg tanyaer guard yg menjaga pintu gerbang masuk ke Park tu diorg leh x tau yg kat situ ader permainan bowling...tp wajar gak la...diorg cam bangsa asing jer...boleh la dimaafkan...huhuhhuhu

bile kitorg masuk jer kat ruang legar TP..kitorg tnyer la pekerja kat situ...diorg cakap bowling last kul 9 pm...so tersentap ler kitorg sume..kempunan la kononnyer....

tp kitorg ni pun bkn jnis yg mudah putus asa,,,tp klo putus wang ringgit tu paham2 je la...huhuhu.kitorg trus bertolak menuju ke destinasi dunia keriangan,,kota raya KL...lokasi di Mid Valley...hohohhho...pe lg trus la kitorg berlima ke kaunter n then men 2 game jer...tp ckup puas..cme first tu kecut perut la ckit ngan suasana kat c2...bkn sebab takot hantu..tp sbb terasa aura pemain elit berlegar disekitar kawasan tuh...mmg dahsyat...tp ak leh coolkan diri krn berpegang atas prinsip public figure..gitu..hihihihi...permainan berjalan ngan lancar..tuk first game,ak berjaye la mengungguli carta,,tp tuk game kedua x mampu nk kekalkan kejuaraan bile azar mula bangkit dengan 4 kali strike,,,memang menakutkan,,terasa cam ader aura shalin zulkifli kat badan die..uhuhuhhuhu...kitorg nk tambah lagi satu game tuk penentuan,,tp diorg x bg dah kos nk dkt kul 1 pagi,,org nk bg duit pun diorg xnk,,,dunia2...

abis je men, g makn jap kat kampung baru...sambil tgk pemandangan malam KL..terutame menara KLCC..ok la...
abis jer mkn kitorg blik n smpai kat umah dalam kul 3...


dah la..nk tido nih...dida~

Thursday, January 14, 2010

make a comeback.....

salam semua...hihihihhih

dah lame agaknyer kite x bersua..ader la sepurnama berlalu..huhuhu
entry kali ni bese jer..just nk inform kat sume that im still here...
in my masterpiece blog...hohohoho...overnyer....

wpun sambutan new year dah lepas tp ak still nk bgtau yg ak pun ader azam taun baru..hehehe

for my followers i'll try to improve my blog..but thats not a promise..huhhuhuhuh
till meet u oll soon...hahahahaha.

adios,,dida~
Sinari Hidupmu Dengan Cahaya Kegembiraan & Keriangan..
There was an error in this gadget